Pöydät

Pöytiä varioidaan omasta mallista "Kellutus" tai sitten suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa sopiva, myös asiakkaan omista materiaaleista.

Pöytä “Kellutus”

Pöytälevyn ja jalkojen asemointi yhdessä avoimen rungon kanssa luovat vaikutelman vapaasti kelluvasta pöytälevystä.

Isojen “Kellutus”-pöytien materiaali on saarni, jonka voimakas syykuviointi soveltuu hyvin pöytiin. Pienet pöydät tehdään vaahterasta. Pöytää tehtäessä yksittäisten lautojen valintaan ja asemointiin kiinnitetään erityistä huomiota, jotta syykuvioinnista tulee miellyttävä, mutta samalla voimakas ja mielenkiintoinen. Sahaustapa ja lautojen asettelu vaikuttavat oleellisesti pöytälevyn ulkonäköön ja nämä yksityiskohdat otetaan huomioon jokaista pöytää tehtäessä.

Pöydän kokoa ja korkeutta voidaan muokata tarpeiden mukaan pienestä sivupöydästä aina kahdeksan hengen illallispöytään asti. Yleisesti ottaen maksimipituus on 300 cm ja leveys 120 cm. Tyypillisesti matala sohvapöytä on korkeudeltaan 40-45 cm ja tavallinen ruokapöytä 70-75 cm.

Mittoja muokkaamalla saadaan erilaisia istumajärjestyksiä. Jatkamalla hieman pöytälevyn pituutta saadaan lisättyä paikat päihin ja siten illallispöytä kahdeksalle henkilölle 1+3+3+1 istuinjärjestyksellä. Vastaavasti kuuden hengen pöytä istuinjärjestyksellä 1+2+2+1 on mahdollinen.

Vaihtoehtoja: Pyöreä tai soikea “Kellutus” 

Pyöreä tai soikea pöytä on hyvä ratkaisu pieniin tiloihin.

Kuvan pöytä Halkaisija x  K: 100 cm x 75 cm. Materiaali: Saarni. Vahattu. 

Vaihtoehtoja: Sarjapöytä “Kellutus” 

Sarjapöydän osat voidaan varastoida sisäkkäin. Tämä säästää tilaa silloin kun pöydät eivät ole käytössä. Sarjapöydät ovat tyypillisesti pieniä ja matalia, jo senkin takia että niiden pitää olla helposti ja kevyesti liikuteltavia. Korkeudeltaan pöydät sopivat nojatuolin viereen tai sohvan päätyyn väliaikaiseksi laskutilaksi. Kellutus-malliston sarjapöydissä korkeusero seuraavaan pöytään on noin 9 cm ja pituudessa noin 7 cm.

Kuvan pöydät P x L x K: 42 x 30 x 55 cm ja 35 x 31 x 46 cm. Materiaali: Vaahtera. Vahattu.

Erikoismalli asiakkaan toiveiden mukaan: “Kellutus” kallistuvalla tasolla

Korkeassa pöydässä on kallistuva taso kolmella eri kulmalla (0, 15 ja 30 astetta) ja lisäksi alempi välitaso. Pöytä ideoitiin asiakkaan toiveiden ja mitoitusten mukaisesti. Kansi ala-asennossa kallistusmekanismi kätkeytyy täysin ylärungon sisään, jolloin pöytä näyttää perinteiseltä Kellutukselta.

Pöytä L x S x K: 65 x 35 x 110 cm. Materiaali: Vaahtera. Vahattu.